Close

Aikansa kuvia ja klassikoita -näyttely Pohjois-Karjalan Museossa

Aikansa kuvia ja klassikoita -näyttely Pohjois-Karjalan Museossa

Lasta kannattaa ohjata lukemisen pariin jo aivan vauvasta lähtien. Nykyisin lasten ja nuorten lukuharrastusta ei ainakaan kirjojen puute haittaa, kirjatarjonta on runsasta ja monipuolista. Aikansa kuvia ja klassikoita -näyttely esittelee suomalaisen lasten- ja nuortenkirjallisuuden aikoja, jolloin luettavaa oli huomattavasti vähemmän.

Lastenkirjainstituutin kokoamassa näyttelyssä on yli 60 teosta 1800-luvulta 1940-luvullle. Näyttelykokonaisuus on jaettu neljään pääryhmään: Varhaiset kuvakirjat, Lukemista lapsille, Suomalaisia tyttö- ja poikakirjoja sekä Käännösklassikoita. Ulkomaalaisista teoksista näyttelyyn on valittu vain niitä, joiden käännökset ovat olleet suomalaislukijoiden saatavilla 1800-luvulta 1940-luvulle.

Mukana valikoimassa on varmasti nykylapsille ja -nuorille tuttuja klassikkoja, mutta myös teoksia, joiden suosio on aikojen saatossa hiipunut. Pohjois-Karjalan museo on lisännyt kirjakattaukseen karjalaisten lasten evakkokokemuksia käsitteleviä teoksia. Lapsille ja nuorille kirjoittavat kirjailijat tarttuivat evakkoaiheeseen yhtä nopeasti ja vahvasti kuin aikuisillekin kirjoittavat.

Näyttelyssä halutaan tuoda esille kirjallisuuden ja lukemisen merkitystä lapsille ja nuorille. Lukemisen tuomasta luomisilosta kertovat Suomen nukketaiteilijat ry:n Kirjat elävät -teokset. 15 nukentekijää on valinnut itselleen tärkeän kirjan ja luonut sen pohjalta nukketeoksen. Lapsena tai lapsille luettujen kirjojen tärkeys tulee näissäkin töissä esille, sillä suurin osa näistä teoksista perustuu juuri satukirjoihin.

Ja mitäpä olisi kirjanäyttely ilman lukumahdollisuutta? Satuja ja tarinoita maailmalta -lukusalonkiin on koottu yhdessä Maailmankoulun ja Vaara-kirjastojen kanssa nykylasten suosikkikirjoja sekä kirjoja, joissa erilaiset kulttuurit kohtaavat.

Tervetuloa kerrassaan viehättävään kirjanäyttelyyn!

Lisätiedot

Alkaa

14.2.2018 - 10:00

Loppuu

3.6.2018 - 15:00

Paikkakunta

Joensuu

Tapahtumapaikka

Pohjois-Karjalan museo Hilma

Koskikatu 5
Joensuu
Finland
Näytä kartta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *