Close

5.7.2017

Joensuussa otetaan käyttöön sähköiset palvelut ja hoitoaikaperusteinen laskutus päivähoidossa

Joensuun päivähoidossa otetaan käyttöön uusia sähköisiä palveluita elokuun alusta alkaen. Samalla siirrytään hoitoaikaperusteiseen päivähoitolaskutukseen.

Käyttöön tulee sähköinen asiointikanava Daisy, jota käytetään useassa muussakin kunnassa. Joensuussa sitä testattiin menestyksekkäästi Niinivaaran päiväkodissa toukokuussa.
Kaikki Joensuun päivähoidon sähköiset palvelut löytyvät 1. elokuuta alkaen yhdestä osoitteesta www.joenmuksut.fi. Tässä vaiheessa sivulla hoituu jo uusien asiakkaiden päivähoitopaikkahaku.
Jatkossa sähköisesti hoidetaan sekä kertaluontoisemmat asiat kuten hoitopaikan haku ja huoltajien tuloilmoitukset kuin jokapäiväiseen viestintään liittyvät asiat. Näitä ovat muun muassa hoitoaikojen ja varahakijoiden ilmoittaminen ja loma-anomukset.


– Perheet hyötyvät muutoksista monella tapaa. Paperinpyöritys vähenee, asioita voi hoitaa silloin kun itselle sopii, ja uuden laskutusmuodon ansiosta hoitomaksutkin voivat pienentyä, päivähoidon aluevastaava Tuula Pikkarainen kertoo.
Perheet maksavat jatkossa hoitomaksua etukäteen varaamistaan hoitotunneista. Elokuun ensimmäisen viikon hoitoajat toimitetaan hoitopaikkaan vielä vanhaan tapaan, jonka jälkeen ne ilmoitetaan joenmuksuissa. Lasten nykyiset kirjautumistunnisteet eli niin sanotut siniset lätkät toimivat myös uudessa järjestelmässä. Lätkät otetaan käyttöön elokuussa myös perhepäivähoidossa ja yksityisessä päivähoidossa.

Lähde ja lisätietoa täällä.

Ps. Tänään kymmeneltä Satupiknic pääkirjastolta ja Peppi Sinkkolassa illalla kuudelta. Lisätiedot menovinkeistämme. Iloista viikon jatkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *