Close

11.3.2017

”Kun rakastuminen ei ole kahden kauppa”

Joensuun kaupunginteatterissa viikko sitten ensi-iltansa saanut näytelmä Paha äitipuoli on kaunistelematon tarina uusperheen syntymisestä. Teatterikokemus tarjoaa varjoja, valoa ja naurua.

Kaikki alkaa aamusta, jona yksinhuoltajaäiti Sari herää överiksi menneen juhlinnan jälkeen tuntemattomasta talosta tuntemattoman miehen luota ja koettaa karata tilanteesta mahdollisimman vähin äänin. Miehen eli Otson herättyä pihalle ehtinyt taksi saa lopulta mennä menojaan ja pari lähteekin yhdessä kahville.

Rakastuneet eivät aikaile. Pian Sari muuttaa Otson ja tämän 14-vuotiaan tyttären Rosan luokse oman kolmetoistavuotiaan tyttärensä Roosan kanssa. Uusperheen äidin silmissä siintää nyt haave suurperheestä ja pitkästä ruokapöydästä, jonka äärelle kokoontuvat parin lisäksi molempien ja yhteiset lapset, eksät, mummit ja ukit.

Parituntinen näytelmä pitää sisällään monenlaisia hetkiä. Pettymyksiä, turhaa yrittämistä, epätoivoa ja haaveiden murenemista. Niiden rinnalla kuitenkin myös rakkautta, kasvamista, välittämistä ja valon pilkahduksia. Välillä pistetään ihan farssiksi.

Vaikka näytelmän henkilöt ovat karikatyyrisiä, ovat he silti tunnistettavia ja (ainakin hetkittäin) samaistuttavia. Näyttelijöiden ammattitaito, onnistunut ohjaus ja ajassa elävä teksti tekevät näytelmästä kiinnostavan sellaisellekin, joita uusperheen arki tai teinien vanhemmuus eivät kosketa. Vähän kaikille siis.

Rakkaat ruuhkavuosien keskellä elävät lukijamme ja miksei muutkin: Suosittelemme lämpimästi tätä näytelmää ajatuksianne herättämään ja tunteitanne koskettamaan. Vanhemmuus sekä suhde omaan lapseen, puolisoon ja sukuun koskettavat jollakin tapaa meistä lähes jokaista, elimme sitten uusperheessä, ydinperheessä tai yksin.

On myös mainostettava, että vaikka omaan seurueeseeni ei kuulunut tällä kertaa teinejä, nyt olisi tarjolla myös lastennäytelmien yleisöstä äskettäin ohi kasvaneille hyvin sopiva esitys. Sellaisia on välillä vaikeaa löytää, vaikka tutkisi valtakunnallistakin teatteritarjontaa. Tästä kiitokset kaupunginteatteriin.

Rooleissa näytelmässä ovat Mirva Kuivalainen (Sari), Petteri Rantatalo (Otso), Maria Sarkkinen (Roosa), Anneli Mahlamäki (Rosa), Anna Ojanne (Rosan äiti Agneta) sekä Minna Maaria Virtanen (Sarin äiti). Ohjaus on Kai Paavilaisen ja käsikirjoitus Marina Meinanderin ja Kirsi Porkan.

Esitys on Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistossa toukokuun alkupuolelle asti. Saimme liput kaupunginteatterista. Omat lippunne saatte hommattua  täältä.

Teksti: Outi

Kuvat: Joensuun kaupunginteatteri

2 Comments on “”Kun rakastuminen ei ole kahden kauppa”

Kai Paavilainen
21.4.2017 at 17:13

Hieno arvio yhteystietoineen kaikkiineen! Kiitos!

Vastaa
Outi
22.4.2017 at 13:53

Oi kiitos. Mutta suuremmat kiitokset kuuluvat kyllä teille. 🙂

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *