Close

29.3.2017

Kuntavaaliehdokkaat esittäytyvät, osa 1

Kuntavaalien ennakkoäänestys alkaa tänään. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 9. huhtikuuta. Me Muksujen Maakunnassa otimme selvää, mitä asioita vuoden 2017 pohjoiskarjalaiset ehdokkaat parantaisivat lapsiperheiden osalta omassa kunnassaan.

Pienten resurssiemme vuoksi emme lähtökohtaisesti pystyneet lähestymään kuin yhtä ehdokasta jokaisesta puolueesta. Kysely toteutettiin sähköpostitse, ja se lähetettiin kaikkien Pohjois-Karjalassa ehdokkaita asettaneiden seitsemän suurpuolueen osalta yhdelle kuntavaaliehdokkaalle. Ehdokkaat valikoituivat osin arpomalla kunnan ja puolueen osalta. Muksujen maakunta on poliittisesti sitoutumaton yhdistys ja sivusto, joten tarkoituksenamme on saada täällä kuuluville erilaisia ääniä teidän ehdokasvalintaanne helpottamaan.

Kysyimme ehdokkailta viittä kysymystä:

1) Esittele itsesi

2) Miksi haluat kunnanvaltuustoon?

3) Mikä asia on omassa kunnassasi parasta lapsiperheiden kannalta?

4) Mikä lapsiperheitä koskettava asia vaatii kotikunnassasi korjaamista?

5) Miksi juuri sinua kannattaa äänestää?

Kuva: Pasi Rasimäki

Niina Väyrynen, Kontiolahti, Vihreät

1) Olen 26-vuotias tradenomi Kontiolahden Kirkonkylältä. Tällä hetkellä työskentelen Joensuun Tiedepuiston Yrityshautomossa projektikoordinaattorina. Olen syntyperäinen kontiolahtelainen, mutta käynyt välillä muualla. Takaisin muutin kesällä 2016. Perheeseeni kuuluu syksyllä 9 vuotta täyttävä poika. Vapaa-ajalla ulkoilemme paljon, ja itse sivistän itseäni niin lukemalla kuin katselemalla esimerkiksi dokumenttielokuvia.

2) Kontiolahden kunnanvaltuustossa on mielestäni harmittavan vähän nuoria valtuutettuja ja koin, että en varmaan tulisi löytämään itselleni mieleistä ehdokasta. Haluan, että kunnanvaltuustossa kuullaan myös nuorten ja perheellisten ääntä. Olen toiminut aiemmin muun muassa Tradenomiopiskelijaliitto TROL ry:n hallituksen varapuheenjohtajana sekä tällä hetkellä toimin Tradenomiliitto TRAL ry:n valtuuston varapuheenjohtajana – vaikuttaminen on siis minulla niin sanotusti veressä.

3) Palvelut ovat lähellä. Luontoa on paljon ympärillä ja kunnalla on tarjota lapsiystävällisiä asuinympäristöjä.

4) Subjektiivinen päivähoito-oikeus on palautettava ainakin osittain esimerkiksi yli 3-vuotiaille lapsille, mutta mielellään kaikille. Ryhmäkoot niin varhaiskasvatuksessa kuin perusopetuksessa on pidettävä pieninä, jotta jokainen tulee huomioiduksi yksilönä. Näin vältetään myös syrjäytymistä. Kunnan on pystyttävä tarjoamaan laadukkaita vuokra-asuntoja sekä tontteja lapsiperheille.

5) Olen nuori perheellinen ja ymmärrän sen ryhmän murheita ja ajatuksia. Kunnanvaltuustoihin tarvitaan nyt nuoria päättämään tulevasta. Minulla on paljon kokemusta erilaisista luottamustehtävistä, joihin suhtaudun intohimolla. Rakennetaan yhdessä parempi kunta.

 

Anna-Katariina Jääskeläinen, Lieksa, Kristillisdemokraatit

1) Olen Kristillisdemokraattien ehdokkaana Lieksassa. Olen kuuden (1 kuukautta – 9 vuotta) täti sekä toisena Lieksan Helluntaiseurakunnassa lapsityövastaavana. Ammatiltani olen lähihoitaja, mutta olen ollut tämän vuoden alusta osatyökyvyttömyyseläkkeellä ja työttömänä vielä pidempään. Sairastan Dystonia-nimistä sairautta (oireena erityisesti käsien vapina).

2) Haluan kunnanvaltuustoon, koska haluan ajaa lasten ja perheiden etuja.

3) Parasta Lieksassa on lapsiperheiden kannalta toimivat neuvolapalvelut ja helposti saatavat perhetyöntekijän palvelut.

4) Korjaamista vaatisi puhe- ja toimintaterapeutin palvelut. Palvelut pitäisi saada tänne Lieksaan, sadan kilometrin matka Joensuuhun palveluja saamaan on perheille liian pitkä. Myös kotihoidon kuntalisä puuttuu vielä Lieksasta.

5) Minua kannattaa äänestää, koska haluan toimia valtuustossa perheitä ja perheiden kanssa toimivia kuunnellen.

 

Oletko sinäkin, rakas lukijamme, kuntavaaliehdokkaana ja sinulla on sanottavaa lapsiperheiden asioista kunnassasi? Vastaa yllä oleviin kysymyksiin sähköpostitse osoitteeseen susanna@muksujenmaakunta.fi. Julkaisemme vastauksia tämän ja ensi viikon aikana täällä verkkosivuillamme. Voit halutessasi liittää mukaan myös kuvasi, jolloin julkaisemme sen jutun yhteydessä.

Kuntavaaliehdokkaiden esittelyt jatkuvat Muksujen maakunnassa perjantaina liperiläisen Olli Toivolan (kok) ja joensuulaisen Aino Lammen (vas) esittelyllä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *