Close

24.1.2017

Ratsastusharrastuksen voi aloittaa perhetunnilla

Pauliina Luukinen toteutti unelmansa ja muutti pääkaupunkiseudulta Pohjois-Karjalaan talliyrittäjäksi. Nyt Kummun tila Liperissä toivottaa tervetulleeksi kaikenikäiset hevosten ystävät, erityisryhmiä unohtamatta.

1v-synttarit-004-1

Pauliina Luukinen, 43, syntyi ja kasvoi pääkaupunkiseudulla, mutta haaveili lapsesta asti muutosta Pohjois-Karjalaan isänsä sukujuurille:

-Yksitoista vuotta sitten muutto sitten vihdoin toteutui. Samalla toteutin toisen haaveeni oman hevostilan perustamisesta.

Nyt kolmen pojan äiti asuu perheineen Viinijärvellä omalla hevostilallaan. Hevosia ja poneja on yhteensä kaksitoista. Niiden lisäksi eläinlaumaan kuuluu kaksi kissaa ja kaksi koiraa.

veeti-ja-ella-003

Heppatytöstä talliyrittäjäksi

Pauliina kertoo, että hevoset ovat kuuluneet hänen elämäänsä jo kauan:

-Aloitin ratsastamisen itse kuusivuotiaana ja Kummun tilan perustin kahdeksan vuotta sitten. Yrittäjän arki on välillä raskasta ja kiireistä, mutta olen onnellinen kun saan tehdä töitä aina rakastamieni hevosten kanssa ja samalla tutustua uusiin, ihaniin ihmisiin.

Ratsastuskoulu toimii viitenä päivänä viikossa ja tunteja on monentasoisille ratsastajille. Kenttätuntien lisäksi Kummun tila tarjoaa maastoratsastusta ja sekä poniajelua kärryllä tai reellä. Erilaisia kursseja ja teematunteja on lähes viikoittain. Kesäleirejä talli järjestää lapsille, aikuisille ja erityisryhmille.

Erityisryhmille tilalla on tarjottu alusta asti vammaisratsastusta ja hevostoimintaa:

-Niin erityisryhmien lasten kuin aikuistenkin kanssa työskentely on tosi motivoivaa ja palkitsevaa! Moni kokee suunnatonta iloa, riemua ja liikkumisen vapautta hevosen selässä. Hymy ja nauru ovat herkässä. Harrastuksen myötä kehonhallinta, tasapaino, rytmitaju ja keskittymiskyky paranevat, Pauliina kertoo.

Erityistä tukea tarvitsevat ratsastajat tai ryhmät hän ottaa vastaan aina itse, kun taas muut ratsastustunnit ohjaa tykätty ratsastuksenohjaaja Krista Immonen.

img_6299

Pienestä pitäen

Kummun tila tarjoaa perhetunteja, joilla ideana on, että perheet yhdessä pääsevät tallille hoitamaan poneja ja tekemään tallitöitä. Samalla ratsastetaan tai ajetaan kärryillä tai reellä.

-Tämä tunti sopii aivan pienillekin heppahöperöille perheineen.

Perhetunnilta voi harrastusta jatkaa alle kouluikäisten Ponikerhoon, jossa leikitään ja jumpataan hevosten selässä:

-Tavoitteena on vahvistaa kehonhallintaa, tasapainoa ja keskittymiskykyä hauskanpitoa unohtamatta. Seitsemänvuotiaana voi ilmoittautua alkeiskurssille. Ja yläikärajaa ei ole!

Vammaisratsastuksenohjaajan ja lähihoitajan koulutuksen hankkineen Pauliinan uusin palvelu on HorseRelax:

-Tunnilla ratsastetaan ilman satulaa. Yleensä käydään koko keho läpi eri jumppa- ja venytysliikkeillä. Hevosen liike ja lämpö antavat venytyksille pehmeän tehokkuuden. Tunti sopii kaikentasoisille ratsastajille osaksi omaa kehonhuoltoa.

_full

Tervetuloa tallille!

Pauliinan mielestä ratsastuksen hienous on, että siinä voi aina vain kehittyä paremmaksi:

-Yhteistyö ison eläimen kanssa vaatii rohkeutta ja itseluottamusta. Pitää jaksaa keskittyä siihen mitä tekee. Mikään ei voita sitä fiilistä kun onnistuu jossain uudessa asiassa tai oman pelkonsa selättämisessä! Asiakkaisen kehittymistä ja onnistumisia on aina hieno seurata.

Hienoa hevosharrastuksessa on talliyrittäjä mielestä myös uudet ystävät, jotka harrastus tuo tullessaan:

–  Tallilla on aina kavereita ja yhteistä mukavaa puuhaa. Meillä lapset ja aikuiset auttavat toinen toisiaan eikä ketään jätetä yksin.

Pauliina kertoo, että ratsastusharrastus kasvattaa kuntoa ja vahvistaa kehonhallintaa. Hienoa on myös, että lajia harrastetaan ulkona ja samalla nautitaan luonnosta eri vuodenaikoina.

– Hevonen vaatii 100% huomion, joten ratsastaessa muut huolet unohtuvat. Hevosen selässä ei ehdi miettimään työhuolia tai seuraavan päivän kauppalistaa, joten ratsastus hoitaa sekä kehoa että mieltä. Toivotan kaikki lämpimästi tervetulleiksi tallillemme hevosharrastuksen pariin!

img_6307

Kuvat: Pauliina/Kummun tila

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *