Close

21.11.2016

Seitsemän veljestä taaperoille

Anne Vasko on kuvittanut ja Katariina Heilala toimittanut ihastuttavan pahvikantisen kirjan Jukolan seitsemän poikaa. Se tutustuttaa perheen pienimmät klassikon maailmaan ja oppiipa samalla numeroitakin.

9789513189594_frontcover_final

Pahvikantisessa kuvakirjassa kuvitus on tietysti tärkeää. Anne Vaskon kuvitus on värikästä ja täynnä pieniä yksityiskohtia, joista on kiva jutella lukukaverin kanssa. Seitsemän veljeksen lisäksi kuvituksessa vilisee paljon eläimiä, mikä varmasti pieniä lukijoita miellyttää ja kiinnostaa. Mukavaa kirjassa ovat myös joka aukeamalla olevat sitaatit Aleksis Kiven Seitsemästä veljeksestä. Kirja päättyy kirjailijan esittelyyn.

Suomalaisen kirjallisuuden klassikon lisäksi kirjassa tutustutaan myös numeroihin. Yhdessä päästään laskemaan muun muassa nauriita, saunavihtoja ja savikukkoja. Nämä valinnat yhdessä alkuperäisen Seitsemän veljeksen sitaattien kanssa rikastuttavat lapsen sanavarastoa ihkauusilla sanoilla.

Mauri Kunnaksen Seitsemän koiraveljestä on ollut hurjan suosittu, ja se on tarjonnut jo leikki-ikäisille lapsille mahdollisuuden tutustua monella tavalla kulttuurissamme vaikuttavaan klassikkoon. Tämän ihanan kirjan myötä tutustumisen voi aloittaa vielä pikkuisen pienempänä.

Outin kirjaesittelyssä: Jukolan seitsemän poikaa: luvunlaskua Aleksis Kiven tapaan. Kuvittanut Anne Vasko. Toimittanut Katariina Heilala. Graafinen suunntelu ja taitto Riikka Turkulainen.  Sitaatit Aleksis Kivi. Tammi 2016. Kirja saatu kustantajalta.

2 Comments on “Seitsemän veljestä taaperoille

Jenni Heinonen
30.8.2019 at 08:44

Hei, mistähän tämän kirjan voisi tilata / ostaa? Ystävällisin terveisin, Jenni Heinonen

Vastaa
Outi
31.8.2019 at 09:13

Hei! Kirja taitaa olla valitettavasti jo loppuunmyyty, joten nettikirpparit taitavat olla ainoa tapa saada kirja omaksi. Yst. Outi

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *