Close

13.3.2018

Steinerpäiväkoti Päivänsini kerää rahaa uusien leikkivälineiden hankkimiseen

Saimme terveisiä Steinerpäiväkoti Päivänsinestä, joka kaipaa tukea päiväkodin pihan leikkivälineiden uusimiseen. Lisätietoja tässä Päiväkodin tiedotteessa:

”Steinerpäiväkoti Päivänsini aloittaa kuuden viikon mittaisen (5.3.–14.4.2018) joukkorahoituskampanjan, jolla kerätään varoja päiväkodin pihan leikkivälineiden uusimiseen. Pekkalassa sijaitsevan Steinerpäiväkoti on voittoa tavoittelemattoman kannatusyhdistyksen ylläpitämä yksityinen 22 lapsen päiväkoti. Joukkorahoituskampanjaan on päädytty, koska Joensuun kaupunki ei myönnä tukea tai rahoita yksityisten päiväkotien hankintoja, sillä heidän on kohdeltava kaikkia yksityisiä päiväkoteja tasapuolisesti.

Julkiset leikkipaikat ovat tiukkojen turvallisuuskriteerien alaisia. Sen vuoksi nykyisin pihakalusteiden itse tekeminen tai teettäminen paikallisena työnä on hankalaa. Joukkorahoituksen turvin valtaosa pihan leikkivälineistä tullaan hankkimaan pihakalusteiden toimittajilta, joiden tuotteet ovat kestäviä ja turvallisia, mutta myös hintavia. Leikkivälinetoimittajien hinnat vaihtelevat, mutta keskimäärin välineestä riippuen hinnat lähtevät noin 2000 eurosta yltäen aina 20 000 euroon saakka, joiden päälle tulee lisäksi asennus- ja turva-alustakuluja. Steinerpäiväkodin pihasuunnitelman toteuttamiseen tarvitaan noin 10 000 euron potti.

Yksityisten päiväkotien lähtöasetelmissa eroja

Steinerpäiväkoti Päivänsineä ylläpitää päiväkodin voittoa tavoittelematon kannatusyhdistys, jota hallinnoi vapaaehtoisista vanhemmista koostuva johtokunta. Kaupungilta saatava päivähoitomaksuihin perustuva palveluraha kattaa juuri ja juuri perustoiminnan, mutta varaa ylimääräisiin investointeihin ei ole. Lisätuloja toiminnan turvaamiseen hankitaan mm. talkoilla järjestettävillä perinteisillä myyjäisillä, mutta valitettavasti kakkuja leipomalla ja talkootyöllä ei tienata laadukkaiden leikkivälineiden hintaa.

Yhdistyksen ylläpitämän päiväkodin edellytykset ja talous ovatkin lähtökohtaisesti eri asemassa kuin esimerkiksi valtakunnallisten jopa sijoitusyhtiöiden omistamien ja yritystoimintaan perustuvien yksityisten päiväkotien, joita Joensuun seudullekin on viime vuosina perustettu useita. Kun kunta ei pysty tarjoamaan tarpeeksi päivähoitopaikkoja, on näille yksityisille päiväkodeille kova tarve ja yksityisten päiväkotien ympärille on syntynyt myös bisnes. Yksityisillä päiväkodeilla on kuitenkin myös pidempi historiansa. Esimerkiksi Joensuun Steinerpäiväkoti on toiminut jo 36 vuotta ja se on perustettu vuonna 1982 pieneksi, erityiseksi steinerpedagogiikkaan pohjaavaksi yksiköksi ja omanlaisekseen vaihtoehdoksi, jollaisena se toimii yhä.

Pienellä summallakin voi olla tukemassa tulevaa uutta pihaa, joka on kaikille avoin leikkipaikka

Joukkorahoitus toteutetaan mesenaatti.me-kampanjasivustolla, jossa niin yksityishenkilöt, yhteisöt, organisaatiot ja yritykset voivat rahoittaa pihahanketta saaden vastikkeen. Kampanjassa on tarjolla 15€ vastikkeena paikallisten lastenkirjailija-kuvataiteilijoiden Esko-Pekka ja Nikolai Tiitisen sekä Ninka Reitun taidepostikortit (2kpl). 20 euron tukisummalla voi ostaa pullakahvit, joista pääsee nauttimaan uuden pihan kunniaksi järjestettävissä pihajuhlissa kesän 2018 lopussa. Lisäksi vastikkeena on tarjolla päiväkodin viihtyisien tilojen vuokraan alennusta. Suuremmilla summilla tukeville, ennen muuta organisaatioille ja yrityksille tarjoamme sponsorointityyliin näkyvyyttä lämpimin kiitoksin.

Päiväkodin johtokunta haluaa myös muistuttaa, että Pekkalan kartanon pihapiirissä sijaitsevan Steinerpäiväkodin piha on avoin kaikkien leikkipaikka päiväkodin aukioloaikojen ulkopuolella. Osallistumalla joukkorahoitukseen, voit olla tekemässä mahdolliseksi yhden lähileikkipaikan turvallisuuden ja viihtyvyyden.

LISÄTIETOJA:

Kampanja-sivusto: https://mesenaatti.me/campaign/?id=846#single/view

Pihaprojektin vetäjä, vapaaehtoinen vanhempi Aino Tormulainen  aino.tormulainen@gmail.com puh.050-3261646

Päiväkoti Päivänsini http://www.paivakotipaivansini.fi/ paivakotipaivansini@gmail.com puh.045 78450582″

Toivottavasti keräys tuottaa tulosta ja päiväkotiin saadaan toiminnallinen ja turvallinen piha! Mukavaa tiistaipäivää kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *