Close

27.4.2016

Välipalavinkkejä muksuille

Kotimaiset Kasvikset ry:n sivuilta löytyy paljon vinkkejä ja reseptejä kotimaisten kasvisten käytön lisäämiseksi arjessa ja juhlassa. Poimimme kaksi välipalavinkkiä sivujen (kuulemma, emme laskeneet…) melkein tuhannen reseptin joukosta. Välipalallahan on helppoa lisätä niin lasten kuin vanhempienkin päivittäin saamaa kasvisten, hedelmien ja marjojen määrää, jos näkee vähän vaivaa niiden eteen. Toisaalta osassa kauppojen valmiista välipalavaihtoehdoista on liikaa sokeria, joten tekee hyvää kokeilla jotakin uutta.

valipala-voileipa

Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry / Liia Rissanen

Kotimaisten kasvisten sivulla kerrotaan, että hyvän välipalan perustana ovat vihannekset, juurekset, marjat tai hedelmät sekä täysjyväviljavalmisteet ja janojuomana vesi. Arkea helpottaa, jos kotona on aina saatavilla ja lapsen helposti löydettävisssä monipuolisesti kasviksia ja muita välipala-aineksia. Moni lapsi nappaa valmiiksi kuoritun porkkanan tai useammankin suuhunsa, mutta harvempi etsii niitä jääkaapin vihanneslokerosta ja kuorii itse. Kasviksia ja täysjyväviljatuotteita täydentämään suositellaan vähärasvaisia tai rasvattomia ja vähäsokerisia tai makeuttamattomia maitovalmisteita kuten jogurttia, rahkaa ja juustoa sekä vähärasvaisia ja vähäsuolaisia kokolihaleikkeitä.

Nämä reseptit osoittavat, että terveellinen välipala voi myös maistua hyvältä. Googlaamalla hyviä välipalareseptejä löytyy netistä lisää varmasti jokaiseen makuun, ja ehkä mekin vielä palaamme aiheeseen. Iloista ja energista viikon jatkoa!

 

asiakas: Kotimaiset kasvikset ry kuvauspŠivŠ:24.4.2006

Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry / Teppo Johansson

Mansikkajuoma

4 henkilölle

Tarvitset

500 g mansikoita

7 dl maustamatonta, rasvatonta jogurttia

4 rkl kauraleseitä

1 rkl hunajaa

1 dl raejuustoa tai leipäjuusto kuutioina

Tee näin:

Soseuta mansikat, jogurtti, leseet ja hunaja tasaiseksi sauvasekoittimella. Annostele raejuusto tai leipäjuustokuutiot laseihin. Kaada marjajuoma varovasti päälle.

B05

Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry / Tommy Selin

Raejuustohedelmäsalaatti

4 henkilölle

Tarvitset:

200 g raejuustoa

3 dl hedelmiä kuutioina, esim. omenaa, banaania, vesi- tai hunajamelonia, viinirypäleitä

Tee näin:
Kuori hedelmät. Poista omenasta, melonista ja viinirypäleistä siemenet. Leikkaa hedelmät pieniksi paloiksi ja asettele vuorotellen raejuuston kanssa annoslautasille tai kulhoihin. Tarjoa jälkiruokana tai välipalana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *